Multa lume, poate si tu, cand aude de serviciul fotografic ”poze evenimente”, se gandeste strict la evenimente spectaculoase, organizate in anumite ocazii speciale. Dar categoria nu face referire doar la mondenitati, concerte sau petreceri cu mult fast date de lumea buna.

La ce sa te gandesti cand soliciti serviciul ”poze evenimente”?

In realitate, cel putin din punctul de vedere al fotografului, daca la locul faptei se afla o mare de oameni ce vorbesc liber sau au o oarecare activitate, se poate vorbi despre un eveniment. Aici sunt incluse atat actiunile umanitare (donatii, adunari de fonduri, etc.), cat si reuniunile in familie ori intr-un grup restrans de prieteni.

Nu conteaza tinutele participantilor sau numarul lor. Nu conteaza nici daca sunt prezente personaje faimoase din showbiz sau politica. Pentru orice fotograf ce are de realizat poze de evenimente, fiecare moment in care lucreaza cu aparatul foto, reprezinta o oportunitate sa se perfectioneze.

O fotografie reusita este conditionata de cunoasterea in amanunt a evenimentului in sine. Indiferent de amploarea situatiei in care soliciti prezenta specialistului, trebuie sa-i oferi acestuia cat mai multe informatii, astfel incat munca sa nu-i fie in zadar.

Poate fi vorba despre poze de evenimente formale, ca de exemplu o nunta, sau mai putin formale, precum petrecerile de majorat. Oricare ar fi prilejul, fotograful are nevoie sa cunoasca natura acestuia, cine sunt protagonistii, momentul din zi/noapte si unde este amplasata locatia.

Poze de evenimente. Ce detalii trebuie sa-i furnizezi fotografului?

Iata cateva sugestii universale, pe care echipa Cabina cu zambete ti le pune la dispozitie atunci cand ai in minte sa programezi servicii foto pentru poze de evenimente. Urmareste ”regula celor 4 W”: What, Who, Where, When.

Ce? (What?)

Pentru ce fel de eveniment ai nevoie de servicii foto? Te-ai gandit la un concert, o cina formala de afaceri sau la o petrecere in aer liber?

La un concert, fotograful nu va avea nevoie de blit, in timp ce la un spectacol de opera ii va fi necesar un trepied. In functie de imprejurare, profesionistul trebuie sa se inarmeze cu echipamentul potrivit, evitand insa surplusul care doar ii ingreuneaza munca.

Cine? (Who?)

Cine sunt protagonistii evenimentului? Este vorba despre un fotomodel obisnuit sa pozeze sau despre personaje ce au nevoie de timp pentru acomodare?

Ofera-i fotografului informatii cat mai amanuntite in legatura cu ”eroii” sedintei foto. De asemeni, in cazul unei manifestatii publice / private, unde se vede nevoit sa se concentreze asupra figurilor centrale, trebuie sa cunoasca detalii despre organizatori si tematica evenimentului.

Unde? (Where?)

Unde urmeaza sa fie localizata sedinta foto? In ce mediu se va tine serviciul foto? Va fi afara sau inauntru? Care va fi temperatura ambientului?

Realizarea unor poze de eveniment in aer liber nu coincide cu sesiunile artistice desfasurate intr-un studio foto ori intr-o sala de spectacole. Specialistul caruia ii vei solicita serviciile, trebuie sa stie daca are nevoie de protectie impotriva frigului sau sa se imbrace adecvat pentru o ocazie ceva mai pretentioasa.

Cand? (When?)

Cand urmeaza sa fie programata sesiunea foto? Care este orarul evenimentului? Iluminarea va fi naturala sau artificiala?

Ideal ar fi ca inainte de momentul zero, fotograful sa reuseasca sa faca o proba pentru sedinta foto (de exemplu, sa testeze unghiul razelor de soare sau potenta reflectoarelor prezente deja). In acest mod va evalua situatia la fata locului, evitand surprizele neplacute.

Ai incercat deja sa te orientezi in functie de sfaturile noastre? In speranta ca ti-au fost de folos, te asteptam in Cabina cu zambete sa testezi si alte servicii foto!